ETwinning - Unknown about Known / Unbekanntes über Bekanntes

Bozüyük Ayser Kazım Eren Ortaokulu, ETwinning - Unknown about Known / Unbekanntes über Bekanntes projesine ortak oldu.

23.03.2023 128

2022-2023 Eğitim - Öğretim Yılında İngilizce Öğretmeni Nesrin Kaygas'ın okulumuzda koordinatörü olduğu, Ümit KOÇAK'ın kurucu ortaklığını yaptığı ''Unknown About Known "e-twinning projesi başlamıştır. Bu projede, öğrenciler aşina oldukları ama aslında nereden geldiğini bilmedikleri gündelik nesnelerin kökeni hakkında yabancı dilde bilgi verecek. Öğrencilerin seçtikleri nesne hakkında kısa bir araştırma yapmaları,sonuçlarını ingilizce sunmaları ve diğer katılımcılara seçilen nesnenin kökenini öğretmeleri beklenir. Öğrendiği bilgileri, mevcut bilgilerle ilişkilendirerek daha kalıcı hale getirir. Yaparak yaşayarak ve proje tabanlı öğrenme teknikleri ile öğrenciler; akıl yürüterek yeni bilginin kullanılacağı alanı kendisine anlatarak öğrenmeyi kalıcılaştırır. Olaylar arası bağ kurma becerisini geliştirir, kendi kendine açıklama tekniğini kullanarak çalışmalarını tamamlamaya çalışır.

Proje Ortakları

Anita DRENJANCEVİC-HIRVATİSTAN