Okul Sağlığı Önerileri ve Önlemleri

Toplu yaşam alanları, özellikle çocuk sağlığı açısından okullar, kreşler ve öğrenci yurtları bulaşıcı hastalıkların yayılımı bakımından yüksek riske sahip yerlerdir. Gıda ve suyla bulaşan hastalıklar, nezle ve grip gibi solunum yolu hastalıkları, zoonotik ve vektörlerle bulaşan hastalıklar en sık karşılaşılan okul sağlığı sorunları olmakla birlikte, kötü hijyen koşulları, alt yapı sorunları, kapalı alanlarda artış, çevre ve iklim koşullarındaki olumsuzluklar da eklendiğinde okul, yurt ve kreşlerde salgınlar ve çeşitli bulaşıcı hastalıkların hızla yayılımı söz konusu olabilmektedir.

06.11.2018 459

2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullardaki kantinler, derslikler, yemekhaneler, tuvaletler, banyolar, spor salonları, yatakhaneler, okul servisleri ve okul çevresi gibi toplu yaşam alanlarında sağlık konularına dikkat çekmek uygun olacaktır. Bu kapsamda öğrenci, öğretmen ve diğer okul, yurt ve kreş personeline yararlı olabilecek öneriler aşağıdaki bilgi notlarında yer almaktadır.

meb_iys_dosyalar/48/11/706345/dosyalar/2018_11/06183448_okul_saYlYY.pdf

Hijyen Uygulamaları Videoları: